Even voorstellen!

 

Het bestuur van de Stichting Sanaga Kringloopwinkel bestaat uit:

 

Marcel Buijs

Voorzitter

Frans Hufkens

Penningmeester

Nanny van den Meiracker

Secretaris

 

Graag stellen wij ons als bestuur even aan u voor!

 


Marcel Buijs

MarcelMijn naam is Marcel Buijs. Ik ben getrouwd met Lies van Erp en samen hebben we twee dochters en vijf prachtige kleinkinderen. In 2004 kwam ik voor het eerst in Bénin in West-Afrika en werd daar direct geraakt door de sfeer die dit mooie land ademt.

Afrika is een prachtig continent, maar helaas zijn voor veel bewoners de leefomstandigheden minder goed. Met de stichting van onze jongste dochter (zie www.africsanaga.nl) hebben we al enkele kleine, maar zeer effectieve projecten gedaan waarmee we hebben bijgedragen aan de verbetering van gezondheid en onderwijs van de lokale bevolking.

Al enige jaren liep ik met het idee meer te moeten doen voor de gezondheid van vooral de kinderen daar. De sterfte van moeder en kind tijdens zwangerschap en geboorte is onnodig veel te groot. De zorg voor kinderen laat vaak te wensen over en door scholing zullen hun kansen op een beter leven toenemen. Ik ben blij dat ik een paar vrienden bereid heb gevonden de kar mee te trekken om een kringloopwinkel te openen.

We gaan in de loop van mei 2016 van start onder de naam “ Sanaga Kringloop “ op het Erasmusplein 12 te Breda. Met de opbrengst van deze winkel gaan we kleine ANBI stichtingen financieel steunen. We zullen er daarbij vooral op letten dat de projecten echt gedragen worden door de inheemse bevolking. Naar onze mening zijn projecten dan pas doeltreffend. Bent u het met onze zienswijze eens steun ons dan.

Met dank en vriendelijke groet,

Marcel


Frans Hufkens

Frans

Ik ben Frans Hufkens, getrouwd met Ricky, wij hebben een zoon en een dochter en ben opa van twee kleinkinderen. Ruim 40 jaar werkzaam geweest bij ABN AMRO.

Ongeveer één jaar geleden ontmoette ik oud collega Marcel Buijs en hij trok mij meteen aan mijn jas. Heb jij nog tijd over om samen een kringloopwinkel op te richten, om gelden voor een medische voorziening in Benin te verzamelen? Ik was overigens al op de hoogte van de Afrikaanse activiteiten van zijn dochter, maar had toch enige bedenktijd nodig.

Toen ik 10 jaar geleden met pensioen thuis kwam, had ik maar één doel: nu eindelijk mijn treinmodelbaan groots op te zetten. Het project loopt nog steeds op “rolletjes”, maar gereed is het nog allerminst.

Maar ja, door zijn verzoek moet de focus op meerdere zaken worden gericht en verdeling van mijn tijd is dan een feit.

Na ampele overweging heb ik toch besloten om van mijn “zoldertijd”, tijd vrij te maken om me in te zetten voor dit prachtige en nobele doel. Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen als penningmeester van de Stichting Sanaga kringloopwinkel en tevens als actief medewerker van de winkel.


Nanny van den Meiracker – Vermeulen

 

NannyMijn naam is Nanny van den Meiracker-Vermeulen.

Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en acht prachtige kleinkinderen. Ik ben in 2015 met pensioen gegaan na 23 jaar gewerkt te hebben in het Amphia ziekenhuis op de röntgenafdeling.

Marcel ken ik al vele jaren, evenals zijn dochter Vera. Het goede doel wat zij nastreven spreekt mij aan, dus toen hij aankondigde een kringloopwinkeltje te willen beginnen en daarvoor een stichting op te richten, heb ik aangeboden een helpende hand te bieden.

Hij nam dit graag aan en vroeg niet alleen mijn hulp in de winkel maar of ik ook in het bestuur van de stichting wilde plaatsnemen als secretaris.

Ik hoop dat degenen die dit lezen achter onze doelstelling zullen staan en helpen om van de kringloopwinkel een succes te maken.